Oralna kirurgija

Grana dentalne medicine koja nudi rješenje za bolesti, defekte, anomalije ili ozljede u području usne šupljine, a koji zahtijevaju kirurški zahvat naziva se oralna kirurgija. Saznajte sve o našim uslugama odjela oralne kirurgije.

Oralna kirurgija

Stomatološka kirurgija se bavi liječenjem ozljeda ili problema vezanih za zube, parodont (meka i tvrda tkiva koja okružuju zube) te okolnu kost.

Oralna kirurgija obuhvaća vađenje neizraslih ili djelomično izraslih zuba, zubnih korjenova, zahvati apikotomije, uklanjanje korijenskih i folikularnih zubnih cista, predprotetska kirurgija (podizanje sinusa prije postavljanja implantata), ugradnja zubnih implantata.

Kada je potrebna intervencija oralnog kirurga ?

Vađenje neizraslih ili djelomično izraslih zuba t

Vađenje zubnih korjenova t

Uklanjanje korijenskih i folikularnih zubnih cista t

Zahvati apikotomije t

Predprotetska kirurgija t

Ugradnja zubnih implantata t

Što nakon vađenja zuba ?

Izvađeni zub potrebno što prije nadoknaditi zubnim implantatom ili dentalnim mostom, jer se susjedni zubi počinju pomicati u prazni prostor, kao i zub u nasuprotnoj čeljusti, a što dugoročno ima za posljedicu poremećaj položaja zuba, neadekvatan prijenos žvačnih sila, loš zagriz i na kraju oštečenje ostalih struktura žvačnog sustava.

Pitajte naše liječnike sve što Vas zanima!

Pitajte naše liječnike sve što Vas zanima vezano uz naše usluge.

Pitajte doktora

Što kažu naši pacijenti ?

Tople preporuke za Polikliniku Radionov! Vrlo stručan i nadasve ljubazan i individualan pristup pacijentu. Potpuna pažnja i vrijeme je bilo posvećeno meni i mojoj kćeri. Sve pohvale timu.

T.C

Doktor je vrlo ljubazan i stručan. Tijekom cijeloga pregleda mi je objašnjavao sve što radi i dao mi puno korisnih savijeta. Sestra je također vrlo ljubazna.

D.J

Sve pohvale za doktora, čista petica! Moje preporuke! Sestra ljubazna i uvijek na raspolaganju, izvrstan tim!

A.Ž

Način plaćanja

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.